Om oss

Skateboard, BMX, Inline, Capoeira og Nysirkus

Arena Bekkestua er et multianlegg for ungdom, driftet av Ungdom og Fritid i Bærum kommune. Anlegget består av innendørs aktivitetshall, utendørs skatepark så vel som Spillhuset.comCirca Cirkus og Capoeira Her finner du også et mindre rom for aktiviteter som f.eks bursdagsfeiring, møter, bordtennis etc.

Multianlegget gjester foruten sin daglige aktivitet, diverse kultur- og idrettsarrangement av ulik størrelse. Arena Bekkestua har åpent alle dager, men deler inn aktiviteter på dager, alder etc. I feriesammenheng har vi inspirasjonskurs for skatere samt endrede åpningstider.  Vi tar imot organisert besøk fra Barnehager, skoler, SFO og liknende utenom ordinær åpningstid.

I vår 2. etaje finner dere også vår leietaker Lille Arena som bla. serverer Pizza etc.

Ungdom og Fritid Bærum

Ungdom og Fritid gir et bredt forebyggende fritidstilbud til aldersgruppen 13-18(25)år. Noen aktiviteter inkluderer også andre aldersgrupper. Ungdom og Fritid jobber rus og kriminalitets forebyggende og skal fremme og ivareta et godt oppvekstmiljø for unge mennesker i Bærum. Ungdom og Fritid administrerer totalt seks fritidssentre, en multiaktivitetshall tilrettelagt for skateboard, inline og BMX både inne og ute, samt et motorsenter med utendørs skatepark. Ungdom og Fritid har også vært med på å lage andre Skate tilbud i Bærum så som: Rykkin skatepark, Haslum skatepark og Storøya skatepark.

Kort historikk

Bekkestua skatepark oppsto som utendørsanlegg i 1997. Anlegget ble etablert og driftet av ungdomstjenesten som en egenorganisert møte og aktivitetsplass for ungdom. Anlegget var i trevirke, betong og asfalt og hadde streetpark og miniramp med spine. I 2000 fikk man et brakkehus med sofakrok, toalett, kjøkken og kontor. Ønsket om å få til et innendørs tilbud sto veldig sterkt hos ungdommene. Sammen med ungdomstjenesten ble dette en realitet. I 2004 ble utendørsanlegget revet for å gi plass til Arena Bekkestua som åpnet dørene 01. september 2006.

*16.05.2013 ble vi omorganisert fra Kultur, Kirke og fritid til BUT. Ungdomstjenesten byttet da også navn til Ungdom og Fritid og nå er vi en del av Barn og Ungdoms Tjenester. (BUT)

Anlegget

Arena Bekkestua består av 2 hoveddeler. En temperert aktivitetshall med grunnflate på 790kvm, med en integrert klimatisert 2. etasje på 300kvm. Uteanlegget på ca 2000kvm er i hovedsak tilrettelagt for skate, bmx-sykkel og inline-rulleskøyter. Aktivitetshallen med aktivitetsflate på ca 650 kvm på bakkenivå er tilrettelagt for allsidig aktivitet, men primært tilrettelagt for skate, bmx-sykkel og inlineskøyter. Hallen er utformet med fleksible løsninger der alt løst inventar kan flyttes og legges om slik at en kontinuerlig kan lage nye aktivitetslandskap. Konstruksjonen i aktivitetshallen er tilrettelagt for installasjon av aktivitetsmateriell fra tak og ut i fra vegger. 2. etasje har 58kvm tilrettelagt for dans/styrketrening og for møter, seminar og samlinger. 28kvm er benyttet til media-, gruppe-/møterom hvor det er tilrettelagt for opplæring i diverse bruk av media til internett, websider, produksjon av mediastoff, lyd/bilde etc.  2. etasje har i hovedsak glassvegger så besøkende kan følge med på det meste av aktiviteten i anlegget.

Brukere

Brukere av anlegget er hovedsakelig unge i alderen (7)10–20 (25) år. Skaterne er den største og mest aktive brukergruppen. Anlegget brukes også jevnlig av inlineskøyter og bmx-syklister. Barnehager bruker anlegget til aktivitet på dagtid, både ute og inne. Skolene er også brukere av anlegget til alternative pedagogiske opplegg der fysisk aktivitet er en viktig del.

 • Nyheter

  • 19.10.20Arena Admin

   Nytt tilbud under utvikling sesongen 2020 – 2021 Pga. COVID-19 Pandemien er Arena Bekkestua stengt inntil videre. Ungdom og Fritid...

   [ Les mer ]
  • 21.09.20Arena Admin

   Ungdom og Fritid Bærum, @UFB_insta – har snekret sammen et tettpakket program med noe for alle! Send NAVN / ALDER...

   [ Les mer ]

  Nyhetsarkiv

 • Nyhetsbrev

Webløsning levert av ProAssist - Visuell Kommunikasjon